Huidverbetering

Huidverbetering is een stap verder dan enkel het verzorgen van de huid. Bij huidverzorging is het zo dat enkel de tekorten in de huid worden aangevuld, terwijl er bij huidverbetering ook naar een echte verandering in de huid zelf wordt gestreefd.
Denk hierbij aan het activeren van de celdeling, waardoor de huid er fris uit blijft zien en pigmentvlekken vervagen, of bijvoorbeeld het stimuleren van de doorbloeding. Zo kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en krijgt de huid een echte boost. Door de aanmaak van collageen en elastine in de huid te bevorderen worden rimpeltjes minder zichtbaar en gaan we huidverslapping tegen.
Ook bij een verstoorde talgklierafscheiding kan de huid heel goed in balans gebracht worden, wat weer fijn is voor een acne huid of juist een erg droge huid.

Met huidverbetering wordt als het ware de handrem op het huidverouderingsproces gezet en huidproblemen worden in de levende huidlagen aangepakt. Onze huidverbeterende behandelingen zijn:
- Acne behandeling
- BioPulse Therapie
- Bio peeling
- Bindweefselmassage
- Verwijderen huidoneffenheden
- Mesotherapie
- Cupping Anti-Cellulite

Acne Skincare€ 67,00

Reiniging van de huid, lysing, stoombad, onzuiverheden verwijderen. Reinigend masker, dagverzorging.
(Vergoeding zorgverzekering mogelijk, bekijk uw polis.)

Studio Zensation Huidverbetering

Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren vergroot zijn en te veel talg afscheiden. Omdat de talg minder vloeibaar wordt en de hoornlaag van de huid verdikt is raakt de afvoergang van de talgklier verstopt. Bepaalde bacteriën in de klier krijgen hierdoor vrij spel en daardoor ontstaan ontstekingen. Dit uit zich in rode, vaak gevoelige, verhevenheden.
Ook kan de talg door de verstopping minder goed wegvloeien over de huid, waardoor de zuurgraad van de huid wordt aangetast en bacteriën op het huidoppervlak ervoor zorgen dat er ontstekingen met pusvorming ontstaan.
Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat de afvoergangen van de talgklier open blijven. Tijdens de acne behandeling wordt hier zorgvuldig aandacht aan besteed.
Daarnaast is het belangrijk dat de talgproductie wordt gereguleerd. Hiervoor hebben wij fijne producten die zowel tijdens de behandeling als thuis een uitkomst zullen bieden voor de acne huid.

BioPulse Therapie€ 85,00

Een intensieve huidherstellende behandeling bestaande uit 100% natuurlijke ingrediënten
- stimuleren van collageen
- en elastine aanmaak
- het repareren van beschadigt weefsel
- het verhelderen van hyperpigmentatie
- geeft een doffe, vale huid een perfecte glow

Studio Zensation Huidverbetering

Over BioPulse Therapie

BioPulse Therapy is een 100% natuurlijke behandeling die herstellend werkt dankzij een intensief biochemisch proces. Het is ontworpen om snel de  gezondheid van verschillende huidfuncties te verbeteren. Prachtige resultaten worden behaald dankzij een versterkte circulatie van zuurstofrijk bloed, de enzymatische werking van het masker en lymfedrainage. De behandeling leidt tot een versteviging van de weefsels, voor een mooi liftend effect.

Hoe werkt het?

Om te beginnen krijgt u een ontgiftende reiniging, waarna de huid voorbehandeld wordt met een complex van pure vitamine C (lees de extra info over vitamine c onderaan). Dan word het BioPulse masker aangebracht, deze wordt volledig hard. Tijdens het indrogen geeft het masker een pulserend gevoel, doordat zuurstofrijk bloed naar de huid wordt vervoerd. Dit heeft als gevolg dat eiwitten zoals collageen en elastine beter en sneller aangemaakt worden en dat opgehoopte afvalstoffen afgebroken en afgevoerd kunnen worden. Het masker werkt gedurende 45 minuten op de huid in en wordt verwijderd met een zachte wasmassage.

Na het masker kleurt de huid tijdelijk helderrood en vaak zijn er kleine, rode vaatjes zichtbaar. Deze kleur is kenmerkend voor zuurstofrijk bloed en de zichtbaarheid is dan ook een zeer positief gevolg van de behandeling. De mate van roodheid is per persoon verschillend en trekt binnen enkele uren vanzelf weg.

Wat doet het masker?

Het masker verzadigt de huid met zuurstof, en heeft een enzymatische werking. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en verstopte poriën worden gereinigd.

Tijdens de pulserende fase van het masker worden de spieren van het gezicht beter doorbloed en verstrakt, waardoor gezichtscontouren er steviger uitzien.

Wat is het effect van BioPulse Therapie?

•   Anti-aging, lifting en versteviging
•   Aanmaak van collageen en elastine
•   Afvoeren van afvalstoffen en toxinen
•   Verhelderen van hyperpigmentatie
•   Verwijderen van dode huidcellen
•   Verwijderen van verstoppingen in de poriën
•   Reguleren van de talgproductie

Contraindicaties : Zwangerschap en Borstvoeding

Wil je weten waarom een hoge dosering vitamine C een zeer belangrijke aanvulling is op jouw behandeling? Vitamine C heeft meerdere huidverbeterende eigenschappen, waaronder:

- Het stimuleren van de collageen- en elastine aanmaak
- Het repareren van beschadigd weefsel
- Het verhelderen van hyperpigmentatie
- Het opfrissen van een doffe, vale huid voor een perfecte glow
- Het neutraliseren van oxidanten die (huid)cellen aanvallen
- Het ondersteunen van de bescherming tegen UV-schade

Bioactive Vitamine C € 3,00

Extra aan te brengen onder het masker tijdens andere behandelingen

- stimuleren van collageen
- en elastine aanmaak
- het repareren van beschadigt weefsel
- het verhelderen van hyperpigmentatie
- geeft een doffe, vale huid een perfecte glow

Bindweefselmassage / buccalmassage & collageen masker€ 65,00

Het doel van deze behandeling is het stimuleren van collageen. Verklevingen die zich in de huid door afvalstoffen hebben opgebouwd los te masseren en zo de doorbloeding te optimaliseren. De huid wordt gelift en krijgt een stralende teint.

Reiniging van de huid, Bindweefselmassage van decolleté en gezichtshuid, hydraterend ampul, collageen masker, dagverzorging.

Bindweefselmassage & buccalmassage € 45,00
Voor optimaal resultaat in kuurverband te boeken€365

Bindweefselmassage & buccalmassage inclusief collageen masker 3x
Bindweefselmassage & buccalmassage 3x
inclusief een collageen booster orangefit en collageen serum voor thuisgebruik.
Na de kuur iedere 3 maanden een behandeling om de resultaten te behouden.

Studio Zensation Huidverbetering

Wat is bindweefsel eigenlijk?

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voor komt in ons gehele lichaam in verschillende vormen. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.

Wat doet gezond bindweefsel?

Wat wij doen met de bindweefselmassage is het masseren van het bindweefsel en de doorbloeding in de huid te stimuleren. Het bindweefsel heeft immers veel bijzondere functies die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. In het bindweefsel wordt ook hyaluronzuur aangemaakt, dit lichaamseigen stofje bindt vocht (houdt vocht vast) en creëert daardoor volume aan ons weefsel (denk aan rozijn versus druif). Het bindweefsel bevat ook bloedvaten zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden via het lymfestelsel. Ook vormt bindweefsel een grote rol in wondgenezing. Tenslotte bevat het collageen, elastische en reticulaire vezels, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid.

De gevolgen van gezond bindweefsel

- Bloedvaten in de huid verwijden niet voldoende
- Zuurstoftekort in het weefsel
- Verharding van de bindweefsel strengen
- Huid wordt broos en kwetsbaar
- Onderhuidse ontstekingen
- Ophoping van vocht en afvalstoffen
- Mogelijk verandering van hormoon afgifte
- Verslapping van de huid
- Doffe, grauw teint
- Verminderende opname van producten

De bindweefselmassage is effectief tegen huidverslapping. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in het bindweefsel, waardoor de elasticiteit en stevigheid van de huid verbeterd. Niet alleen werkt het preventief op rimpels, het vervaagt ook de al bestaande lijntjes.

Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van verklevingen en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. 
Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Met deze massage worden o.a. de volgende resultaten bereikt:

- Verbetering van de huidconditie
- Stimulatie van de doorbloeding
- Stressreductie door het opheffen van onderhuidse verklevingen
- Verbetering van de opname van werkstoffen
- Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
- Bevordering van de celdeling
- Verbetering van de huidstructuur en huidteint
- Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
- Verbetering van de huidweerstand

Huidoneffenheden verwijderen

Last van steelwratjes, bloedblaasjes, couperose of pigmentvlekken? Wij bieden een behandeling die direct resultaat heeft. U bent snel en effectief verlost van deze nare huidproblemen!
Voor een succesvolle behandeling van:
- Couperose (kleine adertjes)
- Steelwratjes (fibromen)
- Pigmentvlekken/Ouderdomsvlekken
- Spider Naevi (spinvormige gesprongen adertjes)

Behandeling 5 t/m 10 minuten€ 27,50
Behandeling 15 t/m 20 minuten€ 39,95
Couperose behandeling 30 t/m 45 minuten*€ 55,00
*=meerdere behandelingen nodig

Teleweg

Na een intakegesprek en een controle van het te behandelen gebied gaat de behandeling van start. De Tele-weg coaguleert* de ontsierende rode adertjes en verwijdert fibromen gemakkelijk. De behandeling duurt over het algemeen maar een paar minuten. Het weghalen van de oneffenheden kan onaangenaam aanvoelen, maar de behandeling wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Een behandeling met de Tele-weg is geheel veilig en er ontstaan geen littekens.
Na een paar dagen ontstaat een heel fijn korstje op de behandelde plek. Hierna geneest de huid vanzelf binnen zeven tot tien dagen. In de tussentijd is het raadzaam de zon te vermijden, dus onderga de behandeling niet vlak voor een vakantie. Wanneer het korstje is genezen is de huid weer egaal en ziet u er niets meer van!

*Bij coagulatie worden kleine, goedaardige oneffenheden met behulp van een naaldje weggebrand.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Op een paar uitzonderingen na kan iedereen zich met de Tele-weg laten behandelen. Die uitzonderingen zijn als volgt.
Een behandeling met de Tele-weg is niet mogelijk wanneer u:

- Last hebt van hart- en vaatziekten
- Een pacemaker of een metalen prothese in het lichaam heeft

Na de behandeling 

Vermijdt gedurende de eerste dagen na de behandeling de sauna, bubbelbaden en de zon. Ga niet zwemmen. 
Na de behandeling kunt u tijdelijk roodheid en korstvorming op de behandelde zones waarnemen. Dit is het meest zichtbaar op de tweede dag en wordt minder vanaf de vierde dag. Korstjes mogen niet verwijderd worden!
 Na een aantal dagen valt het korstje er vanzelf af en ziet u het mooie resultaat.

 

Bio Peeling Behandeling€ 78,50

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Reiniging van de huid, Bio Peeling wordt masserend aangebracht, verkoelend masker, huidverzorging met UV factor.

Onze Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide! Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Als nabehandeling wordt een masker en verzorging aangebracht, welke past bij het huidtype. Ter bescherming wordt een zonnefactor aangebracht.

Wat kan men bereiken met een Bio Peel?

- Fijnere poriënstructuur
- Verhelderen van hyperpigmentatie
- Kalmeren van een onrustige huid
- Gladdere huid gladstrijken van lijntjes
- Verbeteren van het acne-huidbeeld Intens
- Opfrissen van een doffe, vale huid.

In kuurverband te boeken voor een aanzienlijke verbetering van de huidstructuur!
Een kuur bestaat uit vier behandelingen in 8 weken tijd. 
Voor een frisse oppepper voor een stralende huid is de behandeling uiteraard ook eenmalig in te boeken.

Studio Zensation Huidverbetering

De Bio-Peeling behandeling is een unieke biologische kruidenpeeling van Spa Salonnepro, ontwikkeld door een dermatoloog en gebaseerd op een combinatie van algen, puur natuurlijke kruidenvezels en essentiële oliën.
De Bio-Peeling biedt oplossingen voor huidproblemen als:
- Acne & vette huid
- Overmatige pigmentatie & levervlekken
- Littekens, grove poriën & striae
- Rimpels & preventieve werking

De Bio-Peeling is niet agressief en dus niet pijnlijk. De Bio-Peeling stimuleert de celvernieuwing en de productie van collageen en elastine. Tevens verhoogt het de immuniteit van de huid en worden alle huidfuncties genormaliseerd. De Bio-Peeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan gebruikt worden voor alle huidtypen, ook in de zomermaanden. Na de behandeling werkt de peeling nog 10 dagen actief door in de huid; daarom is het belangrijk om afgestemde Spa Salonnepro huidverzorgingsproducten voor thuis te gebruiken. Ingrediënten van deze huidverzorgingsproducten ondersteunen namelijk de werking van de Bio-Peeling.

Wat gebeurt er na de Bio Peel?

- Ongeveer 5 dagen na de behandeling gaat de huid lichtelijk schilferen.
- De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype.
- De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan.
- Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar.
- Een volle crème houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Wanneer zie je resultaat?

Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan. Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

Microneelding (Derma-pen) €75,00

Reiniging, serum, meso-pen, serum, verkoelend masker, aloë vera gel.
In kuurverband te boeken voor het mooiste resultaat!
 Kuurverband van 7 behandelingen om de 4 weken €500 Na de kuur iedere 3 maanden een behandeling om de resultaten te behouden.

Studio Zensation Huidverbetering

Mesotherapie is een behandelmethode in de anti-ageing en huidverbetering. De behandeling zorgt voor meer stevigheid en een gezondere huid, waardoor u er jaren jonger uitziet. Mesotherapie is geen anti-rimpelbehandeling, maar geeft de huid een algehele vitaliserende oppepper. De behandeling kan worden toegepast voor Huidverjonging en op de vale of doffe huid.

De meso-pen is een cosmetisch apparaatje met hele dunne naaldjes. Deze naaldjes maken kleine kanaaltjes in de huid, waardoor de vezels in de huid reageren met een verhoogde productie van het eiwit collageen.

Om tot een goed resultaat te komen is het van belang dat de behandeling in kuurverband wordt uitgevoerd. Er zijn 7 behandelingen nodig voor een optimale werking. Daarna kunt u de mesotherapie om de drie maanden herhalen. Het is aan te raden om de behandeling thuis te ondersteunen met behulp van een serum.

Microneelding + Biopulse Therapy(Derma-pen) €130,00
Kuurverband€435,00

2 x Microneelding & Biopulse Therapy / 2 x Biopulse Therapy / 1 x Collageen serum voor thuisgebruik gratis erbij!

Cupping Anti-Cellulite € 40,00

Benen en billen.

Verzachtende Scrub, bindweefselmassage met cups met berken olie.

Studio Zensation Huidverbetering

Cupping behandeling in kuurvorm 

De cupping behandeling werkt het beste in kuurvorm. 
Na iedere behandeling zien we verbetering, na een aantal massages voelt de huid al strakker aan. Afhankelijk van de doelstelling en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld op 6 of 10 behandelingen.

6 behandelingen om de 1 à 2 weken € 210,00
10 behandelingen om de 1 à 2 weken€ 360,00

Na de kuur iedere maand een behandeling om de resultaten te behouden.

Prijs losse behandeling€ 40,00

Als aanvulling op de behandeling verkopen wij olie met een cup voor thuisgebruik voor slechts €25,00

Studio Zensation Huidverbetering

Ongeveer 90% van de vrouwen heeft last van cellulite (niet te verwarren met Cellulitis, wat veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie).
Cellulite is een geheel onschuldig cosmetisch probleem, voornamelijk te vinden op de bovenbenen en billen. 
Het is te herkennen aan een huid met putjes en bultjes en het kan gepaard gaan met pijnlijke plekken.

Wat is Cupping?


Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die ook wel als vacuüm therapie wordt omschreven. 
Door het plaatsen van speciale cups op de huid kunnen gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid worden gehaald.
Doordat de cups vacuüm zuigen op de huid wordt deze gestimuleerd en raakt het bindweefsel beter doorbloed. Daarnaast helpt de cupping massage ook om opgeslagen vet en verklevingen los te maken.

Wat kunt u verwachten van deze behandeling op de benen en billen?

In combinatie met een gezonde levensstijl heeft cupping een positief effect op uw huid:
- Opheffing van onderhuidse verklevingen (stressreductie)
- Zichtbare vermindering van cellulite
- Afbraak van vetafzettingen
- Stimulatie huiddoorbloeding: verhoogde toevoer van zuurstof
- Verjonging van de huidstructuur
- Verbetering van de huidconditie
- Minder last van vermoeide benen
- Versteviging van de huid en nieuwe aanmaak van bindweefsel
- Huid wordt strakker

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite (ook sinaasappelhuid genoemd) ontstaat o.a. door verkeerde voeding, stress, cafeïne etc. 
De mineralen in het lichaam zijn natuurlijke beschermers tegen zuren. 
Hoe meer zuren er binnenkomen hoe meer mineralen er verbruikt worden. 
Mineralen neutraliseren de zuren om ze vervolgens te kunnen uitscheiden.
Wanneer er een overschot aan zuren ingenomen wordt zijn er niet genoeg mineralen om ze te neutraliseren en ontstaan er afvalstoffen. 
Het lichaam raakt verzuurd, waardoor cellulite ontstaat.

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk voor een mooie huid. 
Hieronder hebben we wat tips voor tijdens de cupping kuur:

- Drink genoeg water of groene thee
- Sport regelmatig
- Stop met roken, het drinken van alcohol en cafeïne-houdende dranken
- Neem geen bewerkte suikers in
- Probeer niet gestrest te raken
- Vermijdt zoveel mogelijk verzurende producten
- Zorg dat je genoeg mineralen binnenkrijgt