Massage

Even de drukte van het dagelijks leven achter u laten en wat tijd nemen voor uzelf? In onze salon staat uw ‘zen-moment’ centraal. Wij zorgen dat u weer helemaal ontspannen onze salon verlaat.
Sinds kort geven wij ook een aantal nieuwe, speciale massages! Dit zijn de shiatsumassage, bindweefselmassage en de zwangerschapsmassage.

Hieronder vindt u een overzicht van alle massages die bij ons worden gegeven.

Zen behandeling€ 45,00

Rugmassage, gezichtsreiniging en hoofdhuid- en gezichtsmassage.

Shiatsu Skincare€ 40,00

Reiniging van de huid, hydraterend ampul, shiatsu massage van decolleté, hals, gelaat en hoofdhuid, dagverzorging.

Meer informatie

Studio Zensation Massage

Zen-Shiatsu is een oosterse massage die veelal gebaseerd is op de traditionele Chinese geneeskunde, Letterlijk vertaald betekent ‘Shiatsu’ vingerdruk. Door te werken op verschillende drukpunten van de energiebanen worden blokkades opgeheven en wordt de energie weer in balans gebracht. De masseuse werkt vanuit haar Hara. Dat is als het ware de energetische klankschaal die zich vlak onder de navel in de buik bevind. Het woord ‘Hara’ betekent gevoel. Deze massage is een zekere begeleiding om weer bij het gevoelscentrum te komen, en op die manier de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Het verlicht bij stress, hoofdpijn en vermoeidheid.

Zen Massage

Na een heerlijke ontspannende massage kunt u er weer helemaal tegen aan!

Massage 30 minuten€ 38,50

Rug, schouders en nek

Massage 45 minuten € 45,00

Rug, schouders, nek en armen of benen

Massage 60 minuten€ 55,00

Hele lichaam

Massage 90 minuten€ 75,00

Hele lichaam

Zwangerschapsmassage

De massage heeft een positief effect op uw slaapritme en vermindert rugpijn en stress. Tijdens de massage ligt u op uw rug op een warmwaterkussen.

Zwangerschapsmassage 30 minuten€ 40,00

Rug, buik en schouders

Zwangerschapsmassage 45 minuten € 50,00

Rug, schouders, buik en armen

Zwangerschapsmassage 60 minuten€ 60,00

Hele lichaam

Sport Massage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding in de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam

Waarom sportmassage?

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor of na een flinke inspanning een sportmassage nemen, of preventief om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een oude blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel. Tevens is een sportmassage effectief bij stijfheid en knopen in de spier.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij verklevingen in het bindweefsel worden losgemaakt en spierknopen worden verminderd. Daarvoor moet er vaak erg diep worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.
Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Wat is het effect van sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.
Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

Voordelen van sportmassage

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Een reservering maken voor een sportmassage? We verwelkomen je graag bij Studio Zensation! Bij de eerste behandeling kunt je een gratis intake inboeken, zodat we wat extra persoonlijke aandacht voor je hebben!

Gratis intake

Massage 30 minuten€ 40,00

 

Massage 45 minuten € 50,00

 

Massage 60 minuten€ 60,00

 

Massage 90 minuten€ 80,00

 

Voetmassage & voet-scrum 20 minuten€ 20,00

In behandeling €16,00

Cupping Massage

Cupping Massage30 minuten€ 40,00

Rug, nek en schouders

Cupping Massage 45 minuten € 50,00

Rug, nek, schouders en armen

Cupping Massage 60 minuten€ 60,00

Hele lichaam

Meer informatie

Wat doet cupping voor u?

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.
Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de met olie ingesmeerde huid geplaatst. 
De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Met diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. 
Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Wat is Cupping?

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. 
Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en kan deze haar gifstoffen niet meer kwijt, waardoor deze zich ophopen. 
Door een blokkade zoals deze kunnen er elders ook klachten optreden, waardoor het lichaam uit balans raakt en er ook vaak pijnklachten worden waargenomen.
Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning en dus vermindering van pijnklachten.

Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. 
De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten. 
Doordat de negatieve energie weg wordt gesluisd, is cupping zeer effectief bij emotionele blokkades.
Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij het behandelen van cellulite of ter bevordering van afslanken, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen bevorderen.

Na een behandeling is er op de huid een duidelijke verkleuring te zien is. 
Dit is een normaal verschijnsel wat veroorzaakt wordt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot dieppaars. 
Deze verkleuring is een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:
- Fybromyalgieklachten
- Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting
- Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

Cupping is verder aan te raden bij volgende indicaties:
Rug- en schouderklachten, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma.

Biosun Oorkaarsbehandeling€ 28,50

Het gebruik van oorkaarsen komt voort uit traditionele Indiaanse rituelen.
De oorkaars is een hol kokertje gemaakt van linnen, gedompeld in een mengsel met bijenwas. De warmte van de vlam geeft als een schoorsteen een zuigende werking en "trekt" als het ware het oorsmeer uit het oor. De warmte en het geluid van het branden van de kaars zorgt tevens voor een ontspannende werking op het lichaam.