Iedereen is anders

De een sjeest het liefst met een kano van een hard stromende rivier af om vervolgens kamp op te zetten midden tussen de beren in het bos, en de ander geeft de voorkeur aan een eindeloos wit strand, met een helderblauwe waterpartij om zo nu en dan eens in rond te dobberen.
Of je nu van deze kans gebruikmaakt om je wildste dromen na te jagen of om juist even helemaal niets te doen, over een ding zijn we het allemaal eens:

Vakantie. We zijn eraan toe.

Het is misschien wel het beste middel om de dagelijkse sleur te onderbreken en even los te komen van de alledaagse drukte om ons heen.
Erop uit, om te genieten van de tijd samen met het gezin of juist om even helemaal alleen te zijn; het is voor de meesten van ons een ware verademing. 
Na al dat harde werken hebben we het wel verdiend om onszelf even in het zonnetje te zetten.

Maar niet zonder ons eerst te voorzien van een passende bescherming.

Terwijl die langverwachte zonneschijn geen overbodige luxe is, moeten wij ons ook bewust zijn van de minder fijne bijkomstigheden van het buitenleven. 
Gedurende het hele jaar stellen wij onszelf bloot aan de schadelijke invloeden die de UV-straling van de zon met zich meebrengt, en lang niet altijd wordt daar genoeg rekening mee gehouden.

Daarom hebben wij in deze blog een paar handige algemene tips op een rijtje gezet:

  • Gebruik minimaal factor 30, iedere twee uur.
  • Tussen 12:00 en 15:00 is het tijd om een schaduwplek op te zoeken. De zonkracht is dan meestal op haar sterkst.
  • Houd kinderen zo veel mogelijk uit de zon! Ook in de schaduw is een hoge zonnefactor belangrijk. Baby’s en kinderen tot 1 jaar zouden nooit aan de volle zon blootgesteld mogen worden.
  • Een parasol is niet per definitie UV-afwerend, dus ook dan is insmeren een must.
  • Toch verbrand? Aloë Vera is de redder in nood. Het verkoelt, herstelt en verzacht de pijn.

Niet alleen op vakantie, maar gedurende het hele jaar is het cruciaal om een zonnefactor te gebruiken. De zon schijnt het hele jaar door en daarom willen we dit voorjaar gebruiken als een opzetje voor een nieuwe routine.

Dus is de caravan geparkeerd en zijn de koffers opgeborgen? Ligt de eerste was in de machine, en zijn de snorkels al naar zolder?
 Laat de zonnecrème lekker in de badkamer staan, je hebt hem morgen weer nodig!

Fijne Vakantie! -Team Studio Zensation


Zomers Boodschappenlijstje

  • SPA Salonnepro Aloë Vera Gel
  • SPA Salonnepro Anti Ageing Protect Cream SPF 30/50
  • SPA Salonnepro Radiance Day Cream SPF 25
  • Golden Rose BB Cream SPF 15
  • Marc Inbane Natural Tanning Spray